DAYANIKLI VE SAĞLAM MOBİLYA SEÇİMİ

Mobilya alacaksak eğer çok model ve fiyat seçeneği ile karşılaşırız, adlımız ürünün görselliğinin yanında dayanıklı olmasını da isteriz. Size tavsiyem alışverişe çıkmadan mobilyada kullanılan malzemeleri araştırmanız sunta ve suntalam ucuz ama neme ve suya dayanıksızdır kolay şişme yapar kısa ömürlüdür. Mdf ise daha sıkı ve sunta ve suntalama göre neme ve suya daha dayanıklı ve pahalı malzemedir.
Bunun yanında mobilyanın işçiliği de önemlidir az ya da çok işçilik olmasından ziyade işçiliğin kalitesidir önemli olan, kullanılan tutkal ve zımba da bir o kadar önemli.
Maalesef  görsellik ve fiyat her zaman kalite ile doğru orantılı değil bunun için de yanılma payımız yüksek alacağınız mobilyayı en ince ayrıntısına kadar incelemek ve sorgulamak hakkınız.
Koltuk takımı alıyorsanız döşeme kumaşının renk atmayan, silinebilir ve leke tutmaz özellikte olmasına dikkat edin, kullanılan süngerin kalınlığı ve sertliği de koltuğun ömrünü belirleyen bir malzemedir. Uzun yıllar deforme olmasını istemiyorsak 32 dansite orta sertlikte sünger kullanılması uygundur.