Mükemmel Yaş Pasta Nasıl Yapılır?

Pandispanya Kekimiz İçin Malzemelerimiz;

2 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket kabartma tozu

1 paket şekerli vanilin

4 tane yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

 

Krema İçin Malzemelerimiz;

1 paket kakaolu puding

2 paket krem şanti

3,5 su bardağı süt (puding için)

yarım su bardağı süt (krem şanti için)

1 su bardağı süt + 1 yemek kaşığı toz şeker (keki ıslatmak için)

Yani toplamda 5 bardak süt kullanacağız.

 

Yapım Aşamaları:

1. yumurt

 

Genel kategorisine gönderildi

Mayıs 2018 ayında ki uzak masa üstünde bağlanma sorunu.

Mayıs 2018 ayında ki uzak masa üstünde bağlanma sorunu 8 mayıs 2018 tarihinde çıkarılan microsoft firmasının KB4103727 numaralı güvenlik güncellemesinde yer alan uzak masaüstü şifreleme sisteminde değiştirilen minimum güvenli parola belirleme ilkesinden kaynaklanıyor.

Sorunun çözümü 2 yoldan olabilir ilk ‘i denetim masasında Güncelleştirmeler içerisinde bulunun KB4103727 güncelleştirmesini kaldırmanız dır.

2. yol koyduğunuz şifrelerin karışık sıralama ve sunucu ile istemci bilgisayarda da bu güncellenmenin yüklenmesi olacaktır.

  • “Addresses an issue that may cause an error when connecting to a Remote Desktop server. For more information, see CredSSP updates for CVE-2018-0886.” orjinal açıklama.  “https://support.microsoft.com/tr-tr/help/4103727/windows-10-update-kb4103727” link ile daha detaylı bilgi edinebirisiniz.
  • Yükselen bilgi ve iletişim güvenliği teknoloji bölümü, İsmail YÜKSEL, 0312 353 5555 İletişim numaramız.
Genel kategorisine gönderildi

Melamin kapı – melamin kapı üreticileri

MELAMİN KAPI

Artık evlerimizde kullanılan oda kapısı modellerine Melamin Kapı Yüzeyi diğer adı ile Melamin Kapı Paneli olarak adlandırılan yüzey ile üretilen Melamin Kapılarda eklendi. Çok çeşitli renk seçenekleri bulunan ve dayanıklılığı sayesinde uzun yıllar konutlarda ve diğer yaşam alanlarında kullanım imkanı sunan melamin kapılar ile evleriniz şenlenecek.

Genel kategorisine gönderildi

MDF İLE SUNTA ARASINDAKİ FARK

suntalam nedir?

Mobilya seçiminde genelde sağlamlık açısından mdf tercih sebebidir, ancak günümüz teknolojisinde suntalam da daha kaliteli ve sağlam üretime geçmiştir. Bilindiği gibi suntalamın ham maddesi talaş ve tutkal dır ama günümüzde çeşitli kimyasallarla karıştırılıp sağlamlığı arttırılmıştır.  suntalamın standartlara uygun üretilmesi malzemeyi sağlam ve kaliteli yapar. Suntalam talaştan üretildiği için gerekli özen gösterilmezse hava boşlukları kalabilir bu da suntalamı kalitesiz yapar.

kullanıldığı yerler;

Suntalamın nemli ve rutubetli yerlerde kullanıma uygun değildir. Bunun dışında mdf kadar kaliteli bir üründür çocuk odası, yatak odası, bebek odası gibi mobilyalarda rahatlıkla kullanılabilir.

mdf nedir?

Mdf, ağaç tozu, tutkal ve çeşitli kimyasalların preslenmesi ile elde edilir. Ana malzeme toz olduğu için sıkışması kolaydır ve daha sağlamdır. Ancak kaliteli malzeme ve standartlara uygun üretimi kaliteyi belirleyicidir.

kullanım yerleri;

mdf neme ve rutubete dayanıklı olması sebebiyle, banyo ve mutfak dolaplarında kullanımı uygundur. gardolap kapılarında ve dayanıklılık gerektiren tüm mobilya çeşitlerinde kullanılır.

sunta ve mdf yi kıyaslarsak;

  • Mdf  suntalam malzemesine göre daha sağlamdır.
  • suntanın fiyatı mdf den daha uygundur.
  • sunta nem ve rutubete dayanıklı değildir. Mdf ise daha dayanıklıdır.
  • sunta ile yapılmış mobilyalar, mdf ile yapılmış mobilyadan daha hafiftir.
  • sunta renk çeşitleri mdf ye göre sınırlıdır.

 

Genel kategorisine gönderildi

ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİSİ

     Orman ürünleri sanayisi, ağaçlardan elde edilen tüm ürünleri kapsar. En çok kereste, kağıt, odun ve mobilya alanlarında iş yapılmaktadır. ülkemizde kereste sektöründe büyük yükselmeler yaşanmaktadır. Mobilya sektöründe ihracat yapılmakta ve hızla gelişmekteyiz.

     Ülkemizde orman ürünlerinde en gelişmiş  bölge Batı Karadeniz’de gelişmiştir. Çünkü en çok ham madde bu bölgede bulunmaktadır. Bu sanayi dallarına göre ülkemizin çeşitli bölgelerine yayılmıştır. Mobilya İstanbul, Ankara, Kayseri, İzmir ve Bursa’da yaygınlaşmıştır. Kereste Batı Karadeniz’de, kağıt fabrikaları ise İzmit, Giresun, Zonguldak, Muğla, Bartın, Yalova, Mersin ve Balıkesir’de yoğunlaşmıştır.

Orman ürünleri sanayisi bir çok insana istihdam sağlamaktadır. 20. Yüzyıl’dan itibaren büyük gelişmeler sağlayıp, ülkemizin ihtiyaçlarını karşılamakta ve ihracat yapılmaktadır.

Türkiye orman ürünleri sanayisinde 166 ülke arasında 13. sırada yer alarak bu alandaki kalitesini ve başarısını dünyaya ispatlamıştır.

Genel kategorisine gönderildi

DAYANIKLI VE SAĞLAM MOBİLYA SEÇİMİ

Mobilya alacaksak eğer çok model ve fiyat seçeneği ile karşılaşırız, adlımız ürünün görselliğinin yanında dayanıklı olmasını da isteriz. Size tavsiyem alışverişe çıkmadan mobilyada kullanılan malzemeleri araştırmanız sunta ve suntalam ucuz ama neme ve suya dayanıksızdır kolay şişme yapar kısa ömürlüdür. Mdf ise daha sıkı ve sunta ve suntalama göre neme ve suya daha dayanıklı ve pahalı malzemedir.
Bunun yanında mobilyanın işçiliği de önemlidir az ya da çok işçilik olmasından ziyade işçiliğin kalitesidir önemli olan, kullanılan tutkal ve zımba da bir o kadar önemli.
Maalesef  görsellik ve fiyat her zaman kalite ile doğru orantılı değil bunun için de yanılma payımız yüksek alacağınız mobilyayı en ince ayrıntısına kadar incelemek ve sorgulamak hakkınız.
Koltuk takımı alıyorsanız döşeme kumaşının renk atmayan, silinebilir ve leke tutmaz özellikte olmasına dikkat edin, kullanılan süngerin kalınlığı ve sertliği de koltuğun ömrünü belirleyen bir malzemedir. Uzun yıllar deforme olmasını istemiyorsak 32 dansite orta sertlikte sünger kullanılması uygundur.

Genel kategorisine gönderildi

İÇ KAPI SEÇİMİ

Ev içinde mahremiyetimizi ve özelimizi korumanın en önemli yolu şüphesiz ki iç kapılarımızdır. Fakat dekorasyonun önem kazanması ile beraber kapılar da şekil değiştirdi ve çok daha şık şekiller almaya başladı. Kapılar evlerinize bir karakter kazandırmak ve yaşam alanlarının dekorasyonunu daha göz alıcı hale getirmek için oldukça önemli tasarım unsurlarıdır. Her ne kadar ilk etapta kapılar iç yaşam alanlarının tasarımında geri planda kalıyor gibi görünse de aslında farklı kapı modelleri evinizin ambiyansını tamamen değiştirecek kadar kuvvetli etkilere sahiptir.
İç mekan tasarımlarında kullanılan kapıların tamamına yakını ahşap malzemeden yapılır, geçmişten günümüze bir çok farklı şekilde dizaynı yapılmış bu kapıların dış etkenlerden etkilenmemesi ve temizliğinin ve bakımının genelde ev temizliği ile beraber yapılması sonucu ahşap malzemenin bir sıkınıtısı olmamaktadır. ancak bununla birlikte daha ucuz ve kolay kullanımı olmasından dolayı plastik ve pvc malzemeden yapılan kapılar da kullanılmaktadır. Özellikle tuvalet kapılarının bu malzem ile yapılabildiğini söyleyebiliriz.
Bununla birlikte kapıların sadece yapıldığı malzemeler değil, kullanım hareketi ve kendi dizaynı da değişkenlik göstermektedir. Genellikle normal şekilde açma – kapamaya dayanan iç mekan kapıları, son dönemde kayar paneller şeklinde de dizayn edilebilmektedir. Özellikle tuvalet, mutfak ve banyo gibi bölümlerde yeni tarz olarak sürmeli kapılar tercih edilmektedir. Yine ekonomik oluşu ve takıldığı yerin şeklinin sıkıntısına göre pvc malzemeli katlanmalı (akordeon kapı) kapılar da ucuz yollu ve pratik bir çözüm olarak karşımıza çıkar. Son olarak da eski geleneksel iç mekan kapılarında üst bölümün cam malzeme içerdiğini görmekteyiz. Ancak bu tarz son dönemde ısı ve ses yalıtımı açısından yerini tamamen tek parça ve kapalı olan iç mekan kapılarına bırakmıştır.

Eğer aklınızda modern bir ev yaratmak varsa, o halde doğru kapı  seçimleri hayallerinizdeki evi yaratmada büyük rol oynayacak demektir. Modern kapı  modelleri seçenekleri arasında size en uygun olanı bulmak için önceliklerinizi listelemeniz ve bunu bütçenizle orantılı bir şekilde planlamanız gerekiyor. Hem bütçenize hem de ihtiyaç ve isteklerinize uygun kapı modellerini homify sayfalarında bulabilir ve fikir yazısı sayfalarınıza ekleyerek aralarında seçim yapabilirsiniz. Üstelik istediğiniz zaman kapı  üreticileri ile iletişime geçmek ve size yakın olan bölgedeki profesyonel uzmanları bulmak da homify sayfaları aracılığıyla çok kolay. 

 

Genel kategorisine gönderildi

KERESTE ÇEŞİTLERİ

Keresteler sertliklerine göre dört kategoriye ayırabiliriz

çok sert olan ağaçlar; karaağaç, kara salkım,meşe ve ceviz

orta sert ağaçlar; kayın, kırmızı sakız, diş budak

sert ağaçlar; kavak, kestane, sedir ve selvi

yumuşak ağaçlar; ladin, ıhlamur,söğüt ve sarı çam

Ağaçların halka genişliklerine göre yaşları, ağaçüzerindeki reçine kesecikleri, boyu, budak kalıntıları, çatlaklar kerestenin kalite sınıflandırılmasına neden olur. Taşıdığı özellikler azaldıkca kalite düşer.

Birinci sınıf, ikinci sınıf ve inşaat kerestesi olmak üzere üç sınıfa ayrılır.

Genel kategorisine gönderildi

ORMAN ÜRÜNLERİ

Ülkemizde her yıl ortalama 10 milyon metreküp endüstriyel odun üretimi yapılmaktadır.

orman ürünleri sanayisi; odun hammaddesini bükme, yarma, kesme, soyma, biçme, yongalama, liflendirme, yapıştırma, kurutma, buharlama vb. işlemlerle değiştirmek suretiyle yarı mamul veya mamul üreten, elde edilen ürünleri işleyerek diğer sanayi dallarına hammadde üreten sanayi dalıdır.

Orman ürünlerini şöyle sıralayailiriz:

Kereste, levha (kaplama, kontrplak, kontratabla, yonga levhaş lif levha), kağıt hamuru, parke, doğrama, mobilya vb. üretimler yapılmaktadır.

Hayatımızın birçok alanında ihtiyaç duyduğumuz ürünler haline gelmiştir. Örneğin; kapılar, pencereler, zemin döşemesinde parke, çatı kaplama, merdiven kaplama, çocuk oyun bahçesi, köprüler vb.

 

Genel kategorisine gönderildi